
2. kelapa parut
3. sedikit gula & garam
4. Tepung gandum (utk menggoreng)
Cara-caranya:
-Semuanya disatukan bersama. Kalo aduan lembik bole campurkan sedikit tpg gandum kalo tidak bole juga ditambahkan lg kelapa parutnya ( bak kata abg lg byk kelapa parut lg sodap).
- Lps tu gentel2kannya jd bulat2 ( jgn terlalu bsr sgt cam sy buat terover plak..rs cam da comel ja..tp tu terpulanglaa. Kalo rs nak sekali ngap kenyang buat bsr.)
- Time nk gentel tuh..salutkan tgn dengan tpg atau sedikit air bg xmelekat.
- Lps tu bolela digoreng & makan panas2 ( Ada org xgoreng mkn camtu shj pun bole).
Ubi ni actually sy plan nk buat kerepek..bole simpan lama skit tp tmpt sagat yg mata halus xdala plak...mmg xda rezki sylaa nmpknya.
No comments:
Post a Comment